Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Simone Hanstede-Tutert, 53 jaar, getrouwd met Jan en moeder van 3 kinderen. Ik ben opgegroeid in een groot gezin op een boerderij met koeien, varkens en pony’s. Vanaf mijn jongste jaren was ik bij de pony’s te vinden, om te knuffelen, mijn verhaal te vertellen of om troost te zoeken. Voor mij als kind betekende dat een vriendschap voor het leven.

 

Toen ik door een bedrijfsovername mijn baan verloor, ging ik nadenken over wat ik het liefste zou willen. Ruim 25 jaar lang ben ik werkzaam geweest op financiële afdelingen bij diverse bedrijven. Ik stelde mijzelf de vraag of dat nog wel de baan was waar ik gelukkig van werd. Aangezien ik een mensen-mens ben en paarden mijn grote passie zijn, was het niet zo moeilijk om eindelijk mijn hart te volgen. Vanaf dat moment kwam de grote ommekeer voor mijzelf en ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de materie van begeleiding met paarden. Dit betekende heel veel lezen, maar ook lezingen bezoeken en cursussen volgen.

 

Ik kan zeggen dat het een passie is; mensen helpen door hen met behulp van een paard naar zichzelf laten kijken en te laten ervaren wat het met hen doet als een paard hen spiegelt.  Voordat ik de opleiding tot paardencoach ging volgen, heb ik dit zelf ervaren. De sessies waren zo intens. Geen invulling door de coach maar puur aangeven wat het gedrag van het paard betekent als het op dat moment in de vrije natuur zou lopen.  Je gaat dan nadenken. Liegen of dingen achterwege houden is er niet bij. Als je dat doet, verlies je de verbinding met het paard.

 

Doordat ik tijdens de cursus zelf ook regelmatig gecoacht werd en veel coachsessies heb bijgewoond, werd ik me steeds meer bewust van de overeenstemming tussen denken, voelen en spreken. Steeds meer werd duidelijk dat ik beter functioneer wanneer ik vanuit mijn gevoel handel. Ik beter bij mijzelf kan blijven en niet te snel anticipeer op hetgeen om mij heen gebeurt. Me niet laat meetrekken in het leven van iemand anders. Het heeft mij zelfs zo geïnspireerd dat ik het aan kon om helemaal buiten mijn comfortzone te gaan door mijzelf te presenteren aan de Rijssense zakenwereld via de Business Voice of Rijssen-Holten.

 

Wat ik het mooiste vind aan begeleiding met paarden?

Dat ik deelgenoot mag zijn van het proces bij iemand die zichzelf (her)vindt en dat dit bereikt wordt door de persoon zelf in samenwerking met een paard die in iedere situatie feedback geeft. Daar wordt ik heel gelukkig van. Ik hoop dan ook veel mensen hierbij te mogen begeleiden.