Voor wie is begeleiding met paarden

 

Individuele begeleiding

Gaat het op dit moment in jouw leven niet zoals jij zou willen? Loop jij iedere keer tegen hetzelfde probleem aan en weet jij niet hoe het op te lossen? Heb je het gevoel op jouw tenen te moeten lopen?  Dan is begeleiding met paarden de oplossing.

 

Begeleiding met paarden is voor iedereen geschikt: voor kinderen, mannen en vrouwen (jong of oud). Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring met paarden hebt. Er wordt niet op een paard gereden. Paarden zijn meesters in het opvangen van lichaamstaal en communiceren op die manier met elkaar. Ieder klein gebaar, verandering van houding, eigenlijk alles vangen ze op. Ze weten precies hoe met deze verandering om te gaan zodat de groep/kudde in balans blijft en de overlevingskans dus het grootst is. Een paard leeft in het hier en nu, kent geen verleden en toekomst. Het paard zal proberen met jou een kudde te vormen tijdens de sessie.

 

Voor een traject is ieder gespreksonderwerp geschikt, mits het over jezelf gaat.

Hierbij valt te denken aan:

- een voornemen dat niet gerealiseerd wordt

- jouw persoonlijke ontwikkeling

- een beroep waarin je niet gelukkig bent

- patronen en overtuigingen helder krijgen en eventueel aanpassen

- een agenda die iedere week te vol zit

- gepest worden (of zelf de pester zijn)

- weinig zelfvertrouwen hebben

 

Samen gaan we kijken hoe er een verandering in gang gezet kan worden. Ontdekken hoe je meer uit jezelf haalt dan je misschien ooit voor mogelijk hebt gehouden. Door jouw eigen motivatie kom je tot een inzicht, een aha-moment noem ik het maar. Dit kan worden omgezet tot een nieuw denkkader en jij maakt je dit nieuwe denkkader eigen door er dagelijks mee aan de slag te gaan.

 

Begeleiding van teams

Het is natuurlijk ook mogelijk om met een team begeleidt/gecoacht te worden. Hoe dit in te vullen zal per team afhankelijk van de wensen zijn en is dus niet standaard hetzelfde. Vandaar dat dit in overleg wordt ingevuld.